tirsdag, oktober 16, 2012

Bebidreping

Nei, dette er ikke så brutalt som det høres ut i overskrifta, men det er likevel forbanna opprørende. Jeg skal forkorte en tekst 4000 tegn, og det går ikke. For hver setning jeg sletter eller på annet vis maltrakterer, er jeg sikker på at jeg blir like traumatisert innvendig som andre sarte sjeler blir når de tar abort. Heller kutte av meg fingra enn flere ord fra den teksten.

Og den teksten æ´kke no´ jeg egentlig bryr meg om eller er engasjert i engang! Frustrasjonen over meningsløsheten ved å sitte og glane på styggheten dreper meg!

Jeg har forsøkte å irritere meg over oppgaveteksten, og den er kanskje ikke ideell, men ved nærmere ettertanke står det klart for meg at som alltid ellers når jeg hater verden, så er det ikke verdens feil. Feilen er som vanlig min. Når man nå en gang er en sånn masterstudent, så er det vel meninga at man skal klare å finne det viktigste som er ytra på 160 sider, og gjengi det kort, presist og kritisk på tre sider.

Jeg klarer ikke.

Jeg holder ikke mål.

Jeg vil ikke mer.

3 kommentarer:

Renate sa...

"Det som ikke dreper deg, gjør deg sterkere," som de irriterende besserwisserne sier. Lytt med hjertet, se inn i deg selv og finn din indre Mulan! Du klarer dette! :-D

Udda sa...

Jeg har ei venninne som studerer psykologi. På en stor fellesforelesning, som på en eller annen måte omhandla hvordan barn og unge ble skada av tja, diverse prøvelser, tok hun mot til seg og bad om mikrofonen for å spørre om det ikke var noe i det de sa (disse besserwisserne dine), om at det som ikke dreper deg, gjør deg sterkere. Og vet du hva psykologiprofessoren svarte? "Hæ, er det noen som sier det? Det har jeg aldri hørt, og det er det ikke noe i."

Men kommentaren gledet, asså :)

Renate sa...

Jeg tror det er noe i det (selv om jeg ikke er psykologiprofessor), i den forstand at man blir mer motstandsdyktig av motgang. Om man blir noe lykkeligere eller et bedre menneske er noe helt annet... :-P Men lykke og sånt er jo overvurdert?