tirsdag, juli 17, 2012

Spist av isbjørner


Først blogga Oda masse. Så dro hun til Grønland uten jakke og ble spist av en isbjørn.

Det var litt synd.

Men ellers var Grønland bra. Grønland var… nesten litt absurd.

Copyright © Mareike Timm, All Rights Reserved

For dem som ikke har fulgt med på fb, har jeg badet mellom drivende isfjell, sett hvaler og seler, spist hvaler og seler, hoppet over fjell og skrevet oppgave om inderivering i vest-grønlandsk og da spesielt om nominalisering med derivasjonsmorfemet -niq.

Dette gjorde jeg sammen med morsomme mennesker som det var trist å si farvel til, og kanskje var det enda litt tristere at vinen siste kvelden var så gratis at jeg ikke fikk sagt ordentlig ha det til dem engang.

Men nå skal jeg, som dom sa, hem och finna min språkliga identitet igjen.

On the way, tilbringer jeg 24 timer i Danmark. Så da har jeg vært på tivoli, i det runde tårnet, hengt blant kulingene i Christiania, spist kaker (og faktisk utelukkende kaker), sett den lille havfrue, diverse slott, kirker, teatre og andre store, historiske bygg, 

For store bygg, slott og kirker med historisk sus popper opp rundt hver en sving i København. (Som paddehatter, hva nå det er, eller svampar ur jorden.) Jeg trodde ikke vi hadde sånne byer i Norden, jeg. Det var nesten, nesten litt sånn… europeisk….

Og europeiske storbyer er spennende å gå rundt og titte på.  Dog verker føttene nå. Og jeg tror ikke helt jeg mentalt har forlatt Grønland. Grønland ser ut til å forfølge meg. Jeg leser Grønland inn i alt.

For eksempel var det en utstilling i rundetårn. Der var temaet havet. Men jeg så ikke havet for bare isfjell og syntes da vitterlig det så ut som en utstilling om Grønland. Bedøm selv!

I Christiania syntes jeg også jeg så grønlendere overalt, grønlendere og grønlandske flagg. De solgte grønlandske flagg. Også var det malt et kjempe, grønlandsk flagg på et av husene, og innenfor satt det flere berusede grønlendere enn jeg tror de har i Nuuk. De sang og spilte gitar. Det så ut som om de hadde det koselig.

Grønlendere…. Grønland må blogges mer om. Synes jeg. Vi får se. Det kommer kanskje litt an på hvor intens malinga av hytta blir. Det er visst nemlig det jeg skal gjøre i sommerferien, male hytte. Været er spådd dårlig, så da kan det jo faktisk være det dukker opp noen innlegg.

(PS. Og gudene må vite hvorfor blogger ikke holder seg til en font i dette innlegget. Det skulle jeg virkelig ønske at blogger kunne gjort. But I don´t know what to do...)


2 kommentarer:

Ida sa...

Du er tøff som vasset ut i det isvannet! Viking! :-)

Tina, 22 år sa...

Jeg liker Danmark. Kunne faktisk tenkt meg og reise dit igjen, denne gangen ikke bare for å se på fjøs og se slitne damer strippe. "Som svampar ur jorden". Svensk er så fint, selv når det er snakk om Satans skaperverk.