onsdag, juni 13, 2012

Øyhopping

I sommer skal jeg på øyhopping. Nei, jeg skal ikke være med og redde gresk økonomi. Jeg skal på nordisk øyhopping. Først går turen til Island. Der er det sikkert også fortsatt litt økonomi som kan reddes. Videre går turen til Grønland. Det er en stor øy, og der skal jeg være lenge. Herregud, Grønland, lissom! Hvor mange kjenner du som har vært der? Jeg skal til eskimo-land! Der skal jeg være i over tre uker. Så på veien tilbake skal jeg være en natt i København, og der har jeg aldri vært før, så det blir gøy. København ligger også på en øy. Den heter Sjælland. Det lærte jeg i det dialekt-faget da vi hadde om danske dialekter. Så da lærte jeg noe der også.

Jeg blir nok ikke så brun i sommer. Og det høres jo nesten ironisk ut å dra til Grønland året etter at man tilbrakte sommerferien i Sibir (for reiseskildring trykk her). Det høres generelt ironisk ut å bruke sommeren et sted som ikke bare er kaldere enn Norge, men også er det eneste stedet i verden som har dyrere øl enn Norge. Ikke for det, det virker som om grønlenderne klarer å få i seg nok alkohol basert på den delen av pensum (om grønlandsk litteraturhistorie) jeg har rukket gjennom. Som folk flest i verden har vel de også vært kreative nok til å komme opp med lokale alternativ (gjæra hvalspekk?).

Nei, detta blir så spennende atte!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så spennende, da! Kan jeg spørre om hva du skal gjøre på Grønland i tre uker? :):)

Tins, 22 år sa...

God tur, håper de har gjæra hvalspekk for det tror jeg blir en god historie. Hei så lenge!

Udda sa...

Hei Olivia, jeg skal på et kurs i forbindelse med at jeg studerer nordisk språk. Jeg skal lære om grønlandsk språk, språksituasjonen på Grønland og grønlandsk litteratur. Gleder meg!