mandag, september 12, 2011

Høstsemester

Tenkte jeg skulle slenge ut no´drit på denna bloggen min igjen, jeg. Høstsemesteret har kommet igang. Det vet jeg ikke hva jeg skal synes om. Følelsene første uka var litt berg- og dalbane. Nivåene jeg har havnet på likeså. Skriftligfaget er kanskje litt for vanskelig, mens det muntlige kanskje virker litt for grunnleggende, men jeg vet ikke hva jeg synes, jeg.

Men nordiskstudenten likte godt at Ibsen var sitert i den første teksten i boka. Ibsen heter Yibusheng på kinesisk, SMIIIIL!

Nei, nå som over en tredjedel av tiden i Kina, faktisk nesten halvparten av tiden, er overstått, så kan jeg kanskje slå til med oppdatert statistikk over min studenttilværelse i Beijing:

Antall ganger kommet for sent: 1, som sist, altså ganske så beundringsverdig!
Antall ganger vaska rommet mitt: 1...altså har jo kanskje rydda og fjerna litt støv utenom den gangen, litt i alle fall.
Antall ganger spist fangbianmian, også kalt koppenudler: 6?
Antall ganger spist på McDonalds: 3 (et overlevlig tall, har ikke blitt supersized ennå)
Antall ganger spist hotpot: 4
Antall Pepsi Max drukket: WOW, altså, jeg tror jeg endrer dette punktet til "Antall tomme PepsiMax-flasker på rommet mitt nett no":Coca Cola light: Kanskje 9?
Coca Cola: Allerede mista tellinga…(<-- skrev jeg sist, for å si det sånn, telliinga har ikke blitt enklere etter som dagene har passert)
Sjokolader: Ikke lenger null, nei.Ting er så skrekkelig billig i dette landet :(
Antall Shortbread-pakker fra Merry Mart: 4

Ellers brukte jeg penger i går. Det var jo skøy... eller det gikk så mye at jeg ble reint svimmel og fortsatt ikke helt har klart å fatte meg. Jeg var i Sanlitun med Ingeborg. Jeg skjønner at hun gjør seg som selger, når hun får meg, selv om hun ikke tjener noe på det, til å brenne av så mange tusen!

Så nå vil jeg jeg trosse mine prinsipper om å kun legge ut bilder av hullete, gamle klær, følge strømmen og vise hva jeg brukte penger på, tadaaa:Det er en kjole. Den kostet egentlig ikke så mye, og det er ganske mange år siden sist jeg kjøpte kjole, så det er kanskje ikke så ille. Det økonomiske problemet er mer det jeg har i hånda. Ser dere hva det er? Ja, hjelp. Oda har kjøpt en Iphone:


Dekorert av Andy Warhol.

Deilig ironisk den der. Ahhh... Jeg er så 落伍 (kinesisk for gammeldags, for alle som ikke skjønte det,en glose som jeg skal kunne i morgen) at jeg ikke helt skjønner hvordan jeg skal bruke telefonen.

Skjønt telefon og telefon, atm har den ikke noe sim-kort i seg og er i all hovedsak en rådyr kinesiskordbok.

Snakkes og 祝你们中秋节快乐 til dem som vet hva det er!

4 kommentarer:

Tins, 21 år sa...

Kul telefon, utapå ihvertfall. Litt kort kjole kanskje? Menne... Tomme flasker? Synes de ser fulle ut jeg. Er det synsbedrag? Det blir fint når du ikke lenger er i Kina.

Udda sa...

Det synes jeg også. Gleder meg vilt til jul.

Det er dessverre synsbedrag, flaskene har sort plastikk rundt seg.

Ida sa...

Veldig kul mobil da! Likte motivet :) Også er forresten den korte kjolen du har på deg veldig fin synes jeg. :) Du har tydelivis ikke tatt så skade av pepsi og mcdonaldsmat ennå!

Udda sa...

PepsiMAX... sikkert ikke sunt, men måtte nesten presisere at det er varianten uten sukker ;)

Også gleder det å høre at du likte kjolen! Meg også like:D