fredag, mars 04, 2011

Metablogging

Nei, nå ble det litt gufsen stemning her inne. Jeg er ikke i ferd med å gå emo. Det er bare det at det virker som det å være negativ som faen er det som slår an i bloggverdenen for tiden.

Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months.
- Oscar Wilde

Så om noen måneders tid skal jeg bare skrive blomsterduftende, livselskende innlegg.

Eller kanskje ikke.

Nei, jeg tro´kke det, jeg. Jeg fortsetter nok i den gode, gamle tralten. Med selvsentrerte innlegg. Med noe som bare under sterk tvil kan kalles humor. Av en viss menneskefiendtlig karakter.

Why was I born with such contemporaries?

- Oscar Wilde

Men ikke ta meg bokstavelig. Ikke tro på det du leser. Jeg er en stor tilhenger av ironi. Som visstnok også er i tiden. Og det liker vi.

Life is far too important a thing ever to talk seriously about.

- Oscar Wilde

Ironi er faktisk så i tiden at folk går mann av huse for å kjøpe seg SarcMark. Jeg tror nok jeg kunne ha bruk for det tegnet. Det er aldri noen som skjønner ironien min. Verken muntlig eller skriftlig. Iblant får jeg lyst til å gripe tak i samtalepartnerens skjortekrage og hyle på Harald Eia-dansk: "VI FORSTÅR HINANDEN IKKE!"

Grunnen til at jeg ikke har tatt meg bryet med å laste ned SarcMark, er fordi jeg ville slitt med å avgjøre hvor jeg skulle plassere det. Jeg sliter vel egentlig med å skjønne ironien min selv, ja. Og jeg er fortsatt glad i referere til den undersøkelsen noen oppdaget da vi gikk på medier, som sa at 70-80% (husker ikke eksakt) av det vi tuller med, mener vi. Og når jeg da i tillegg er litt vanskelig å forstå seg på, så blir det litt vanskelig. Selv for meg selv.

Only the shallow know themselves.
- Oscar Wilde

Så var det sagt. Ikke tro på meg. I forrige innlegg opererte jeg med den relative størrelsen Stygghet. Grunnet stygghetens subjektive karakter tror jeg ikke man objektivt kan slå fast at noe er stygt, med mindre alle som er i stand til å sanse om noe er stygt, er enige om at det er stygt. Og sånn sett er jeg ikke stygg. R betrodde meg nemlig at hun blir fysisk kvalm av ting hun synes er stygt. Og R blir ikke kvalm av meg. Derfor er jeg IKKE stygg. Sånn rent objektivt sett.

Det er litt deilig. Noe annet som er litt morsomt, er at jeg har funnet statistikken som blogger.com fører over eh.... ja, ditt og datt som vedrører bloggen min. Blant annet hvor få som leser den. Jo, men det morsomme med denne statistikken er at jeg kan se hva slags søk på Google som har lurt folk inn på siden min.

Denne uka har blant annet følgende søk på google ført til www.udduddudda.blogspot.com:

"glitter i øyet"

fra boller til burritos oppskrift på moussaka

bygge på en fortann som følge av syreskader

er det vondt å gå med tåspissko

er det spøkelse på lilleborg

budapest abercrombie


Jeg skjønner virkelig ikke at jeg kan ha skrevet om alle disse tingene... Spesielt lite om spøkelset på Lilleborg... Jeg har en følelse av at de som endte opp på bloggen min, ikke helt fant det de var ute etter.

SYND FOR DEM!

Så hvilke er topp ti søkeord som har ført til bloggen min? Sånn siden de startet å føre statistikken. Antar alle der ute bare døøøør av nysgjerrighet! Spesielt siden jeg tror jeg allerede har fortalt det til alle som leser bloggen min (sånn på regulær basis asså, ikke fordi de søkte informasjon om spøkelset på Lilleborg på Google én gang, lissom).

Som alle ordentlige Topp ti-kåringer, starter jeg nederst:

10 udduddudda (Gud, så ufattelig uventa!)

9 perfekt søknad (Tror de som skrev av denne søknaden, verken får seg jobb eller god karakter på norskinnleveringa)

8 Melismaleri (Hæ? Melismaleri? Har jeg skrevet om det på bloggen? Vi lagde det i barnehagen, husker jeg... Vi slikka av melisen etter at vi hadde gitt det bort i gave til mammaer og pappaer. Ahh, det må ha vært i dette innlegget!)

7 Guleböj (Wheee! Ja, for nordmenn kaller fortsatt bananer for Guleböj, selv om det er svenskene som skreller dem på Banos-fabrikken. Banos kalles forresten Böjemos på folkemunne.)

6 udduddudda.blogspot.com (Ja, den er like kjedelig som nr. 10)

5 Gynekolog på islandsk (For vi vet vel alle hva det heter?)

4 Fittur tittur (Neinei, ikke særskriving da...)

3 Indianersminke (Har jeg tydeligvis også skrevet om...)

2 Stygge knær (Hvorfor søker folk på stygge knær? Jeg skulle lagt ut bilde av fenomenet.)

Og endelig the number ONE:

FITTURTITTUR
(altså i ett ord)

Det er ingen tvil om hvilket innlegg det er folk finner gjennom Google.

På statistikken fant jeg også ut at den bloggen som har sendt flest folk i retning av meg og mitt var Renates Digresjonsjonsbloggen. Av takknemlighet skal jeg bedrive litt offensiv markedsføring for Renate og hennes digresjoner:

LES BLOGGEN! LES DEN! HUN HAR HELT SÆRRJØST LAGT UT ET SELVSLKREVET OG SELVILLUSTRERT HAIKU-DIKT OM FRYKTINNGYTENDE HAI-KUER!


Også synes jeg at jeg ikke kan gjøre forskjell på folk. Les bloggen til Tina! Selv om hun nettopp har lagt ut et laaangt innlegg om en veterinærklinikk. Et innlegg som hun faktisk opplyser om at er litt tørt. LITT?

Når ikke Tina skriver for utførlig om dyr o.l., synes jeg hun er riktig så festlig!

Også må da Idas blogg nevnes. Her kommer det virkelig gullkorn av de helt store iblant! Men også her kan det bli litt mye hund til tider.

I rettferdighetens navn burde jeg definitivt nevnt enda et par blogger, men:

Life is never fair, and perhaps it is a good thing for most of us that it is not.
- Oscar Wilde

Ja, hadde jeg nevnt enda noen flere hadde det nok fort blitt en oppramsing av rosablogger med litt for mye innredning og enda mere dyr.

Hva er greia med å blogge om dyrene sine? Til og med Renate har startet med det nå som hun har fått en sånn hamster. Den heter Aspik. I anledning kjøpet skrev hun på bloggen sin: "Det er dessuten veldig koselig å føle at jeg kan skrive fritt om et dyr - mens vi hadde Oscar, følte jeg at jeg måtte være litt forsiktig med hva jeg skrev om ham - små rasehunder blir tross alt stjålet innimellom..." Hint, hint dere to andre faste bloggleserne mine! Dvergpudler og chihuahuaer plasserer seg fint i gruppen "små rasehunder".

Hva er greia med å skrive om dyr? Linnea Myhre! Hallo, hun skriver om fuglen sin! Men det er i alle fall ikke en liten rasehund.

Tina kan jo alltids passe på å presisere at Dollisen har hofteproblemer. (Senere rettelse: kneproblemer!) Da er hun nok trygg. Og generelt er det vel ingen som overholder råd om å skjerme privatlivet på nettet! For hva gjør man med gode råd?

The only thing to do with good advice is pass it on. It is never any use to oneself.
- Oscar Wilde

Nei, for jeg har tenkt til å fortsette å legge ut tåpeligheter om livet mitt. Ting jeg kanskje ikke står for i morgen, men som min kjære Wilde sier:

Every saint has a past and every sinner has a future.
- Oscar Wilde

Alle har sagt og gjort dumme ting. Noen har i all ærlighet gjort dem på nettet og ikke i det skjulte. Om jeg i framtiden skulle ansette noen for å gjøre en jobb, ville jeg vel fortsatt tro at de kan gjøre den godt, selv om de skulle ha lagt ut et teit bilde av seg selv på bloggen sin da de var 18.

Nei, jeg synes ikke man skal gå rundt og holde kjeft om man har noe å si. Bare sånn fordi det kanskje en dag kan virke dumt... Også har du jo de som maser med at man fort sier mer på nettet enn man ville gjort in person, men vet dere, da får jeg så innmari lyst til å sitere Oscar Wilde:

Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth.
- Oscar Wilde

Hvis Internett fungerer som en maske, liker jeg fortsatt at konsekvensen er sannhet.

Apropos sannhet, så regnet jeg med at denne infoen om meg på bloggen min skulle forbli sann:

Ikke går jeg på medier og kommunikasjon lenger, ikke vaser jeg rundt i Kina og ikke går jeg påbygg mer. Jeg har ikke tenkt til å si hva jeg driver med nå, eller hvor, for da kommer alle bare til å mase om at jeg må oppdatere infoen min all the time...

Infoen min har fortsatt god sannhetsgehalt, men jeg ser at det er en ganske stor fare for at den forsvinner til sommeren. Planen er nemlig å dra tilbake til Kina. Så jeg tror like gjerne jeg endrer infoen min, først som sist, til den konstante sannheten om meg:

Stivsindet, dum, uvidende og styg. Ja, grim som fandens oldemor. En lille hedning, et asocialt individ, en håbløs figur.

Nevnte jeg skjeløyd og klosset?


Stor takk til Cora Sandel for formuleringa der, ja!

Og nå skal jeg slippe å ta stilling til "Om meg"-feltet igjen!

Også skal jeg legge meg. For det er midt på natta. Og jeg skal vedde hatten min på at de fleste er lei meg og dette blogginnlegget nå, så da skal jeg bare sitere Wilde én siste gang for i dag:

Some cause happiness wherever they go; others whenever they go
- Oscar Wilde

I am going to bed! ENJOY!

1 kommentar:

Tins sa...

Smarting han derre Oskar. Apropos navn, Aspik er et kreativt hamsternavn. Eller var det marsvin? Btw, A Dollisen har KNEproblemer! Hø!
Du er flink til å blogge langt om natta.