søndag, mars 13, 2011

Har drømt

... at jeg besøkte slektningene til Hilde på Filippinene. Også syntes de at jeg var kjempeteit. Også lurte jeg på om jeg kunne vaske hendene før vi skulle spise. Og da jeg vaska hendene mine, så så de helt forskrekka ut, som om jeg skulle gjort noe kjempeuanstendig. Jeg trodde jeg hadde brukt for mye eller for varmt vann, sånn à la kinesiske tilstander, men så viste det seg at de syntes jeg var kjempeuhygenisk fordi jeg ikke skylte munnen før jeg spiste. Så de tvang meg til å skylle munnen, men da jeg hadde vann i munnen, ble plutselig munnen full av slim. Det var mildt sagt ekkelt, og det syntes alle filippinerne også da jeg spytta ut slimet. Heldigvis måtte jeg på skolen. Jeg skulle ha engelsk, for det er alle så flinke i på Filippinene, visstnok, i alle fall sammenligna med andre asiatere. Men da jeg kom på skolen, som var påfallende lik Storhamar, viste det seg at vi skulle bruke engelsktimene til et besøk på den lokale iskremfabrikken. Og jeg bare: Sorry mac, vi skal ikke på noen iskremfabrikk, vi skal lære engelsk! Men lærerne bare: Jammen dere får jo smaksprøver! Så jeg bare: Vi er ikke så lettbestikkelige! Jeg har ikke akkurat kommet til Filippinene for å spise is! Is er jo nesten ikke godt, og asiatisk is er jo direkte vondt! Men alle de andre elevene bare jubla fordi de skulle få spise is, også hoppa alle inn bak i en lastebil, også kjørte de fra meg. Så jeg ble bare sittende igjen alene utenfor klasserommet.

Heldigvis var det noen russiske utvekslingsstudenter som kom for sent. De lurte på hvor alle var, og jeg forklarte at alle var kjempeteite og hadde dratt til en iskremfabrikk for å spise is. Russerne syntes også at alle var teite, men det var fordi de andre ikke hadde venta på dem. De syntes det var urettferdig. De ville også ha is! Også lurte de på hva vi skulle gjøre mens vi venta på de andre. "Vi får vel finne oss noe annet å kose oss med da!" Sa en av dem. Og da hylte alle: "JAA! VODKA!" Og jeg bare: "Aaa, futejia (kin. for vodka)!" Så satte vi oss i skolegangen og drakk vodka. Vi snakket om livet, og hva vi skulle gjøre med det. De overbeviste meg om at jeg måtte dra til Uppsala for å lære svensk.

Så jeg dro til Uppsala for å jobbe som barnepike. Poenget var visst at jeg skulle lære barnet norsk, men min hemmelige misjon var å få barnet til å lære meg svensk. Bare sånn for å slippe å høres ut som en dott og begå totalt sosialt selvmord når jeg skal presentere artikkelen om syntaktiske forskjeller mellom norsk og svensk på fredag.

Men, det viste seg at det var sønnen til Dr. Cox (Scrubs) jeg skulle passe på. Også plutselig var jeg JD! Og plutselig så var Percival Ulysses Cox naken.

Og det var vel det jeg husket av nattens drøm.

2 kommentarer:

Ida sa...

Veldig bra story i drømmen din :P Ikke så rotete og håpløst egentlig, for det er jo en rød tråd som nesten gjør den litt logisk :P Særlig avslutningen i og med at du gruer deg litt til å snakke svensk på fremføringen :P

Hilde sa...

Framifrå draum! Framlegg i NOR2111 er ikkje framifrå.