søndag, april 11, 2010

Sykkellås

I kveld kom Tina. Hun tok av seg skoene, satte fra seg hunden og gikk rett inn på kjøkkenet. Der satt vi og snakket en god stund. Ganske lenge faktisk.

Og etter at vi hadde snakket godt og lenge, spør plutselig Tina:
- Hvorfor har du sykkellåsen rundt halsen?
- Jeg må jo nesten bruke´n når jeg har brukt så mye penger på den.
- Tja, det er jo sant. Herregud, jeg tenkte ikke over at du hadde den der før nå. Altså, jeg så det jo. Da jeg kom inn døra, registrerte jeg at den var der. Jeg bare tenkte ikke over det. Der er Oda, og hun har en sykkellås rundt halsen.

Så skiftet vi tema igjen. Snakket en stund. Det vil si: Tina snakket. Jeg lyttet. Etter en stund følte vel Tina at det var en viss skjevhet i samtalen, så hun spurte: "Har det skjedd noe spennende her da?"
- Vel, spennende. Vi har spist reinsdyrfilet med Simens nydelige potetmousse. Jeg har lest Alberte-boka, som forresten handler om Alberte som er "Stivsindet, dum, uvidende og styg. Ja, grim som fandens oldemor. En lille hedning, et asocialt idivid, en håbløs figur!". Jeg har lest altfor lite islandsk. Også har jeg forsøkt å få farge!
- Å ja, det er derfor du er så rød!
- Så det du registrerte da du kom inn døra var: Der er Oda, hun er rød og har en sykkellås rundt halsen?
- Ja.

3 kommentarer:

Tina sa...

Håhåhå skjevhet du :D
Sykkellås=herrrlich <3

Ida sa...

Haha :D Må jo bruke den når du har betalt for den, ja :P Noe annet ville vært ille! :p Jeg regner med at du bruker den på skolen også? :o Når du har en så fin og blå sykkellås burde du vise den frem. :p Ellers vet jeg om noen som faktsik bruker sykkellåsen sin rundt hoftene. Jeg så det ved noen anledninger. Det ble litt som et belte.

Udda sa...

Jada, jeg bruker den daglig på skolen ;) Vel, kun i sykkelkurven ;) Den er dessverre for lang til å ha om hoftene. Nei, det er ikke jeg som er tynnere enn disse menneskene jeg har sett som har den der, det er rett og slett jeg som har kjøpt en heidundrandes lang kobraslange av en blå sykkellås! Så lange sykkellåser, som folk låser motorsyklene sine med, koster masse. Men mamma og pappa var så sikker på at sykkeltyvene i Oslo kan klippe over alle sykkellåser som ikke milelange og kilometertykke, så da var det bare å punge ut. For å få fullt utbytte av den, har jeg vurdert å bruke den over skulderen, som sånn blått bånd kongelige bruker. Fargen er i så fall ikke så dum ;)