mandag, mars 29, 2010

Fossekall, fauskemarmor, samojedhunden, rubankhøvel, påskequiz og den evig manglende konsentrasjonen!

Nettet mitt er tregt. Spesielt treg er islandskordboka, tregere enn facebook. Da er det vanskelig å holde på konsentrasjonen. Den konsentrasjonen som jeg har brukt timevis å bygge opp.

Først så skulle jeg bare lese litt i Alberte-boka før frokost. Utrolig hvor morsom den plutselig ble når jeg faktisk MÅ gjøre ferdig islandsken. Så skulle jeg bare spise frokost. Steke egg. Også begynte broren min å påskequize meg. Jeg er elendig i quiz! Jeg klarte svarene: Sigrid Undset, Jonas Lie, Martin Luther, Taj-mahal, Pulverheksa og Den stygge andungen. Også alderen til Jo Nesbø (ja, det stod i spm at tallet var rundt)! Jeg klarte også navnet på faren til Eirik Blodøks. Jeg sa Harald, sannsynligheten for at det var rett, var jo ganske stor, sånn siden alle vikingpersoner heter Harald, Håkon, Olav eller Magnus.

Spørsmålet hvor Panama-hatten kommer fra, ble en utrolig spennende affære. Broren min har vært i Mexico, og jeg har vært i Ecuador. I gaidbøkene i Mexico stod det at det var en myte at panamahatten kom fra Panama. De hevdet nemlig at den kom fra Mexico. Ecuadorianerne gikk for samme storyen, med den lille vrien at panamahatten faktisk kom fra Ecuador. Jeg og broren min har selvfølgelig kranglet om dette ever since.

Derfor stod spenningen i taket da jeg fortalte broren min at jeg var ganske sikker på at svaret var enten: Panama, Mexico eller Ecuador. Det bekreftet han. Jeg forsøkte å lese av fjeset hans om han var skuffet over hva fasiten sa. Jeg klarte det ikke, men holdt meg til hva jeg har sagt i ett år nå:

ECUADOR!

Og det var RETT, RETT, RETT!

Mohaha-HA!

Men ellers svarte jeg heller lite rett. Jeg klarte Norges største kommune i flatinnhold etter at broren min hadde gitt meg første bokstaven, nemlig Kautokeino. Og etter de tre første bokstavene satt også norges nasjonalfugl: Fossekallen!

Men visste dere at fylkessteinen i Nordland er fauskemarmor. Eller at Yatzyen ble funnet opp på 50-tallet! Hva lærer man ikke av påskequizer! Jeg vet nå også at rubank er en høvel. Nyttig, meget nyttig! For ikke å snakke om at den polare spisshunden Samojedhunden er oppkalt etter et urfolk fra Sibir.

Etter dette var det islandsken sin tur. Eller først måtte jeg jo lese horoskopet! Vi mobbet at broren min kan få muligheten til å overraske noen i kveld. Det ville jeg tro han godt kan få til når som helst om han vil. Så satt vi der og dissa hvor teit horoskop er, og at det passer nesten på alle alltid. I alle fall til vi leste mitt:
Det er ikke lett å beholde konsentrasjonen når alt går i hundre hele tiden, men sørg for i hvert fall å komme ajour med de viktigste oppgavene. Ta deg helt fri i kveld og slapp helt av!

Det var ikke så ille.

Men skal jeg ha muligheten til å slappe av i kveld, må jeg virkelig en gang for alle få gjort de #%%"# islandskoppgavene. Jeg tror jeg bruker en annen maskin. De sier nettet funker fint på den stasjonære nede!

1 kommentar:

Olivia sa...

Uff, liker ikke tregt nett! Ha en fin påske :)