tirsdag, juli 28, 2009

The Lemon Story

This is my lemon story, a very short, cute story, which tells a lot about Ecuador:

I Norge vokser ikke sitroner på trærne, men vi vet at de gjør det. De gjør det laangt borte, for eksempel i Ecuador. Flere ganger i året, vokser det frem pittesmå, grønne babysitroner på trærne i Ecuador. Der henger de ganske lenge og vokser og blir gyllengrønne, nesten gulige. Når de har blitt sånn, kan det hende ecuadorianerne plukker dem ned fra trærne. I dette tilfellet var det faktisk en nordmann som hadde rotet seg hele veien ned til Ecuador, som plukket de gyllengrønne sitronene ned fra de ecuadorianske trærne på farmen til familien til Gabi.
Siden nordmannen ikke var så vant til å plukke sitroner, var hun faktisk så stolt av at hun hadde plukket en pose full med sitroner, at hun måtte ta et skrytebilde:
Heldigvis så kunne man gjøre mer med sitronene enn å ta bilder av dem. Moren til Gabi lagde blant annet deilig, ferskpresset lemonade av dem. Det var veldig nammi! Ikke minst forestilte jeg meg at den sitronpaien hun skulle lage senere på kvelden ville være om mulig, enda deiligere! For hun er nemlig rågod til å lage mat! Dessverre fant jeg aldri ut hvor herlig sitronpaien ville vært, for disse sitronene ble brukt på en annen nyttig, og ganske så ecuadoriansk, måte!
Mamman til Gabi fikk nemlig den geniale ideen å kjøre uten førerkort. Jeg vet ikke hvor bevisst det var, men da hun ble stoppet av politiet, hadde hun i alle fall ikke noe førerkort med seg. Da skulle egentlig politiet i Ecuador ta henne med seg, og hun skulle nok straffes på et vis, men heldigvis, så hadde vi en pose sitroner! Politiet lot det manglende førerkortet gå i glemmeboka i bytte med sitronposen.
Hva kan man ikke bruke sitroner til? Nå har jeg altså vært med å bestikke politiet med nyplukkede sitroner! Det gjør man bare i Ecuador, i alle fall ikke i Norge!4 kommentarer:

Elena sa...

Enn om det hadde vært like lettvint i Norge a gitt :p Høres ut som om det dritfint i Ecuador da ^^

Olivia sa...

Fyll opp kofferten med sitroner til du skal hjem, da :-p

Ida SM sa...

Oi, nei det var ingen dårlig byttehandel :P

Tina sa...

Ååå, den var veldig søt :)