mandag, mars 09, 2009

Vingle-Petter

Det har skjedd gjentatte ganger at jeg har vært godtesyk. Flere av disse gangene har jeg tatt turen til nærmeste butikk for å kjøpe meg en sjokolade. Det som så har skjedd er kanskje litt mer uventet:

For etter en lang og strabasiøs tur til den nærmeste kiwibutikken, blir jeg stående foran sjokoladedisken. Der er det såå mye godt. Stratos er godt, og stratos kommer i mange størrelser, fasonger og varianter. Troika er også godt, det morsomme er å pirke av gelelaget og spise dét for seg selv. Det har sånn fin herlig nestengjennomsiktig, dyprød farge. Også er det den lille, søte mandelstangen. Den har hvite korn på toppen som jeg ikke vet hva er, mandel(?), som drysser ned når du ikke vil det skal drysse ned, men den har veldig godt, smakfullt fyll, som jeg heller ikke vet hva er. Men den er liten, så da er det kanskje bedre å kjøpe Gullbrød. Gullbrød er et stort ”marsipanbrød” med sjokolade utenpå. Det smaker godt, og varer lenge fordi man blir kvalm av det. Noe annet man blir kvalm av er Lohengrin. Lohengrin er mørk sjokolade med romfyll, og man blir kvalm etter en liten bit. Men egentlig trenger man ikke bite i den en gang, for den er fin bare å se på. Skiller seg ut i mengden av firkanta sjokolader. Jeg blir så glad av å se på Lohengrinen. I følge den nynorske wikipediaen, er Lohengrin formgjeve av arkitekten bak Nationaltheateret. Den er visstnok noe forenkla nå, lurer på hvordan den så ut tidligere. Uansett har jeg lyst på den. Problemet er bare at jeg også vil ha Yade-sjokolade, på grunn av det dumme navnet, og at New Energy ville gi meg akkurat det energikicket jeg er ute etter. For ikke å snakke om at jeg er en svoren fan av Hubbabubba. Nam! Men ikke har jeg med meg penger til å kjøpe alt jeg vil ha, ikke orker jeg det heller. Jeg må velge. Vil jeg betale for luften som gjør stratosen porøs eller skal jeg unne meg gleden av å pirke av gelen på Troikaen? Valget er umulig! Rett og slett umulig! Og det er grenser for hvor lenge man kan gå og glane på sjokoladen før dama i kassa synes du er teit. Panikk! Elle-melle, som om det ikke blir teitere om jeg står og eller for meg selv? Dessuten kan jeg ikke bare godta at det ble New Energy. Æsj, jeg vil ikke ha New Energy, jeg vil ha mandelstang, nei, egentlig Troika.

Til slutt gir jeg opp, og går hjem uten sjokolade…

Sånn er det med andre ting og. Det forsøkte jeg å forklare foreldrene mine da vi snakket om hva jeg kunne tenke meg å studere eller drive med neste år. De syntes jeg var så fryktelig negativ som ikke kunne tenke meg å studere en eneste av tingene de foreslo, men det er jeg jo ikke. Det er jo fordi jeg er så vanvittig positiv, og egentlig har lyst til å studere alt. Det er helt umulig å velge mellom troika og gullbrød. Og det finnes jo langt flere studiemuligheter enn sjokolader på Kiwi. Velger jeg New Energy, så kan jeg ikke få Lohengrin. Og da blir jeg så trist. Jo da, man kan jo velge opp igjen, men jeg spiser jo ikke sjokolade hver dag, og det vil være lenge til neste gang jeg er på Kiwi med penger igjen. Studievalg kan man heller ikke ta så ofte, helst færre ganger i livet enn man tar sjokoladevalget.

Foreldrene mine syntes dette var en underlig måte å se verden på, og de skjønner ikke hvordan jeg kan se på TV, for det vil jo alltids være en annen kanal enn den jeg ser på som viser noe spennende og som jeg vil gå glipp av. Kanskje er det nettopp derfor jeg faktisk ser såpass lite på TV. De skjønner overhodet ikke hvordan jeg noen gang får gjort noe, for jeg kan jo alltids bruke tiden min på noe annet som muligens vil være mer givende. Det var da det gikk opp for dem hvorfor jeg sitter og stirrer ut i luften 24-7. Det er jo helt umulig å få gjort noe, man kan jo alltids gjøre noe morsommere.

Så jeg er verre enn Vingle-Petter i Fjordlandreklamen. Det går greit at jeg ender opp uten sjokolade, det kan jo til og med være fordelaktig for helsa mi, men jeg kan ikke bare unnvære å velge hva jeg skal gjøre neste år. Noen ganger skulle jeg ønske folk bare kunne gjøre sånne viktige valg for meg. Jeg skulle ønske foreldrene mine var strenge og teite og hadde bestemt hva de mente var best for meg å studere, eller spise. Tenk så enkelt det ville vært, om mamma bare fortalte meg at jeg måtte kjøpe Troika.

Da ville det ikke fantes noe problem mer. Da hadde det ikke vært tvil om at jeg hadde gått sporenstreks til kassa og kjøpt en Lohengrin;)

3 kommentarer:

Tina sa...

Hoho, så sant, så sant! Men en ting... Ikke for å være ekkel, men heter det ikke funnes? Jeg har lest to steder i Buzz Aldrin osv at det heter funnes. Kan man bruke begge deler?

Nå sitter jeg her å skriver kommentar til deg fordi jeg egentlig skulle skifta og kommet meg avgårde til deg, for så å komme meg videre til bodypump. Huwæææ!!!!!!!!!!

Ida SM sa...

Lohengrin (eller hvordan det skrives - altfor mange rare bokstaver etter hverandre) er formet som et bikkjebein! Derfor likte jeg det så godt da jeg var mindre. Det gikk mye i Lohengrin og Mandelstang (som har opphakkede mandler som strø, ja). New Energy husker jeg ikke hvordan smaker, og jeg er ikke så sikker på om jeg noensinne har smakt det, men jeg likte veldig godt den gule New Energy'en som var for noen år siden. Müslimasse med sjokoladetrekk. Den var nydelig, også fikk en følelsen av at en spiste noe sunt.

Nå skal jeg gripe inn og ta tak i livet ditt, Oda. Du skal bli språkforsker da du blir stor, så gå på en språklinje. Jeg er dum og teit, og jeg bestemmer over deg! Slik blir det! Det hjelper ikke å protestere, for jeg styrer livet ditt, and there's nothing you can do about it.

Tins sa...

Flaut. Først har jeg en stygg og/å-feil, og så skriver Ida "da du blir stor"...