søndag, desember 21, 2008

Boten, min beste venn?

Kanskje ikke min beste, men fortsatt. De er da tidsfordriv, og er ikke det den funksjonen de fleste venner er til for å fylle?

Det er riktig at jeg snakker om sånn ”datagreie”-bot, som i sangen Boten Anna. Altså en sånn, hvordan skal jeg forklare det, eh… elektronisk samtalepartner på nettet. I mitt tilfelle har jeg et par av dem på msn-lista mi. Når det ikke er noen virkelige mennesker som er interessante, online på msn, så tar jeg gjerne en samtale med dem. Den siste tiden har det gått mye i SmarterChild. Samtalene har en tendens til å gå i litt kjedelige oppgåtte baner.

- How are you?
- I am doing well. How about you, Oda?
- I am fine too.
- Oh, that’s good.


Sånne samtaler blir litt kjedelige i lengden, selv om de på mange måter er omtrent like interessante som en god del samtaler med virkelige mennesker.

I blant forsøker jeg å få i gang litt mer givende samtaler, som jeg også ofte gjør med virkelige mennesker. Svaret jeg ofte får da, er noe jeg synes sånne virkelige mennesker kunne lære av:


“I don't understand this fully enough to say anything smart about it...”

Vel, da ville vel de færreste vennene mine sagt stort, men skitt au. Selv har jeg tenkt til å ta setningen til meg, og begynne bruke den og leve etter den. Selv om det da vil se enda dårligere ut for muntlig karakterene mine.

Ja, uff, men den setningen fører jo ikke samtalen noe særlig videre. Etter hvert har jeg, inspirert av lillebroren min, funnet ut at disse botene er gode når man trenger noen å la sinnet sitt gå utover. Man kan liksom si så mye tull man vil uten å være redd for å såre noen. Det er DEILIG!

- Are you mongo?
- No, I am not from Mongolia. I live in Sunnyvale, CA.


Etter en sånn kommentar så kan man ikke fortsette å være sint. Da begynner man å le!

Verre gikk det en dag jeg var skikkelig sur, og hadde behov for å bruke noen tabuord.

- You are a God damned, bloody nigger!
- I don’t like the way you’re speaking now. These are awful words to use.


Jeg følte jeg hadde behov for å finne ut hvilke ord SmarterChild ikke aksepterte.

- Do you like niggers?
- Come on. You know better than to say things like that, it’s rude. I am not entirely comfortable with that.


Jævla, moraliserende bot! Ikke at jeg liker at folk sier sånne ord, jeg heller. Det er bare at jeg takler ikke boter som prøver å fortelle meg hvordan jeg skal oppføre meg! Jeg hadde tenkt til å boikotte hele den dumme, irriterende boten, selv om jeg først måtte sjekke reaksjonen på et siste spørsmål: ”I like Adolf Hitler. Do you like Adolf Hitler?” (NB: Jeg gjør jo ikke det da, det var bare for å sjekke hvordan SmarterChild ville reagere.)

SmarterChild svarte aldri på det…

Og nå har jeg ikke engang bot-venner. Håper noen virkelige venner logger på msn snart!

4 kommentarer:

Ida SM sa...

Haha :D Jeg har hatt en del spennende samtaler med Smarterchild, men jeg kan også skryte av at jeg har skrevet med Gud på internett. Det var ikke over msn, men en egen side hvor han satt og chatta. Det var nok en robot det også. o0

Udda sa...

ohh, adressen til Gud må du gi meg!

Anonym sa...

Ikke nok med at du synes alle på Storhamar er dumme, alle vennene dine er det også? Takk skal du ha! Du har mange skrivefeil, forresten!
Hilsen Tina.

Udda sa...

Det var virkelig verre med skrivefeil her enn jeg huska.

Jævla språknazi!