søndag, september 23, 2007

Watch out for Chinese underwear shop assistants!

Om du skal handle undertøy i Kina noen gang, så må jeg bare advare om at damene som selger undertøy her ikke er helt som de er i Norge. I hvert fall ikke hun jeg møtte i dag.

Jeg trengte en ny BH, så jeg og Gabi bestemte oss for å gå til en av undertøysbutikkene som er på veien til skolen min. Den så helt normal ut. Og der inne fant jeg en fin grønn BH. En av damene som jobbet i butikken kom selvfølgelig styrtende da hun så at jeg viste interesse for BHen. Jeg liker best å se på ting i butikker i fred og ro, og lider litt av ekspeditrise-fobi. I kinesiske butikker er dette et virkelig problem, for de henger på deg som magneter for å hjelpe deg, selv om de ikke forstår et ord av hva du sier, eller kan si noe du forstår. Men denne damen var altså enda verre enn de andre kineserne, hun var hyperenergisk, hoppet opp og ned og sa masse, masse ord på kinesisk som jeg ikke skjønte, men jeg forstod at hun syntes jeg skulle prøve BHen, og det gikk jeg med på. Hun rev tak i meg og BHen og dro oss bort til prøverommet. Jeg trodde selvfølgelig hun skulle gjøre som de gjør i alle andre butikker, dytte meg inn i prøverommet og vente til jeg har gjort meg opp en mening om plagget. Men det gjorde hun ikke!

Nei, absolutt ikke, hun dyttet meg inn i prøverommet og fulgte selv etter. Hun lukket ikke døra, men viste med kroppsspråket at jeg skulle ta av meg singleten min. Jeg gjorde det, og prøvde å si at jeg sikkert kunne prøve BHen alene. Jeg fikk dratt inntil døra da jeg forstod at hun ikke at noen planer om å la meg få gjøre det. Hun snappet av meg BHen, så jeg stod der naken inne i prøverommet med det fremmede menneske, og så tok hun tak i meg, og bøyde meg fremover, og hektet på meg den grønne BHen. Da hun hadde rettet meg opp igjen så puttet hun hendene sine inni BHen, innunder puppene og begynte å dytte puppene mine rundt. Jeg velger å tro at dette var noe hun gjorde for at BHen skulle sitte mest mulig riktig. Jeg var jo helt sjokkskada, man gjør da ærlig talt ikke sånt?

Etter at jeg hadde vurdert BHen en stund, uten egentlig å klare å bestemme meg for om jeg ville bruke penger på den, så dyttet hun meg forover igjen, og tok den av. Så stod jeg der naken igjen, og hun åpnet døra til prøverommet på vidt gap og forsvant ut. Over skulderen hennes fikk jeg sendt Gabi et hjelp-jeg-er-naken-og-dama-er-gal-blikk, mens jeg halvdesperat prøvde å dekke til puppene mine. Uff… Jeg begynte å ta på meg min egen BH igjen, men før den var på var den ville butikkdama tilbake, og hun var fullstendig fortvilet over meg, og dro igjen av meg BHen, for jeg tok den ikke på meg på riktig måte… Hun tok den på meg igjen, og prøvde hardt å lære meg å ta på meg BHen på riktig måte, eller i hvert fall hennes måte. Så forsvant hun igjen.

Jeg kjøpte faktisk den grønne BHen, og da jeg hadde betalt hadde hun et fantastisk mimeshow for å forklare hvordan man skal vaske den. Så turen til undertøysforretningen var ikke for gjeves, jeg fikk en BH og lærte masse om hvordan man skal ta av og på, vaske og håndtere en BH, men til tross for fin BH og ny lærdom er det noe som sier meg at det kommer til å ta litt tid før jeg går tilbake dit for å prøve BHer!

3 kommentarer:

Oda T. sa...

haha jeg skal ALDRI dra til kina for å kjøpe undertøy!!
hun var jo værre enn de "what not to wear" damene jo!!:S

ekspeditrise-fobi *ler* :P

Tina sa...

Og du som tipsa meg om kinesiske BHer. Slemme Oda...

Udda sa...

Jammen BH-ene er da fine. Man må bare unngå ekspiditrisene!