mandag, august 13, 2007

Omstillingsdyktighet :)

I dag så forstod jeg hva dama i butikken sa til meg. Eller hvertfall noe av det… Rett ved siden av der vi bor er det en søt, liten butikk, som liksom ligger inne i en vanlig hage. Den er åpen omtrent døgnet rundt, og nå kjenner folka i butikken igjen oss. Det er kjempekoselig :) Det underlig er at for en uke siden så hadde jeg sannsynligvis syntes at butikken var liten, møkkete og ekkel. Jeg hadde antatt at den var for uhygienisk, og sannsynligvis spydd om jeg hadde vært tvunget til å gå inn i den. Nå er jeg kjempeglad i butikken, selv om det ser ut som en søppeldynge utenfor. Det er vel bare en del av sjarmen, er det ikke?

Det er underlig hvor fort man tilpasser seg. Hvordan man blir vant til noe så uvant som Kina og alt jeg gjør her. For en uke siden var alt fremmed, og jeg klarte ikke å forstå at jeg skulle klare å slappe av i store, rare Beijing, men nå føles det så vanlig at alt er merket med kinesiske tegn, nå har det blitt en vane å gå opp de slitte trappene til klasserommet, eller å hilse på ”Den gamle mannen” som sitter i skoleporten. ”Ni hao, ni hao!”. Ikke bare har omgivelsene blitt vante, og rommet vårt hjemmekoselig, men til og med jeg er annerledes. Ta for eksempel at jeg bare bruker 5 minutter på badet om kvelden, og under ett kvarter på å dusje! Eller at jeg drikker litervis med vann hver dag (i stedet for juice/brus… Ok da: I tillegg til juice/brus).

Og i dag så forstod jeg altså hva dama i den lille butikken ved siden av skolen sa… Jeg forstod hvor mye jeg skulle betale, og jeg forstod at hun spurte om jeg forstod! Vel, jeg kunne ikke si mye fornuftig tilbake, i hvert fall ikke med en uttale som hun ville forstå, men likevel, det er en start! Snart blir jeg nok gul også, men nå må jeg gjøre kinesisklekser… Det er mildt sagt litt vanskelig, og akkurat nå litt kjedelig. Vanskelig å konsentrere seg, spesielt når Adrian spiller sånn der dunkdunk-musikk…

Uansett: Zàijiàn dou nimen! (Vel, det skal bety noe sånt som ha det bra alle dere…Om det gjør det, er en annen sak)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Høres ut som en kjempe spennende tur:P *Sjalu*

Oda T. sa...

oji så bra=) nå er det ikke lenge igen før su kan svare henne i butikken heller ;P

yvånn sa...

Gleder meg til du kommer hjem jeg.. Lurer på hvordan du kommer til å snakke da.. Du kommer sikkert til å få kinesisk tonefall på noen av ordene dine.. Også føler jeg at du kommer til å snakke ganske fort, gjør ikke kineserne det? Også kommer du til å ha noen engelske, tyske, kinesiske osv ord inne i alle setningene du sier.. Også går det 1 mnd. tid, og da snakker du rent norsk igjen ;)

Hehe

S sa...

Tilpassning ja. Det er spennende og rart med forandringer.

Lykke til! Dersom du kjøper mary kay så slipper du kanskje å bli gul!
;P

http://sandra-ls.blogspot.com/2007/07/tilpassning.html

«Alt i alt er det veldig hyggelig å oppdage nye ting, personer og hendelser. Å tørre være åpen for forandringer og våge å ta vekk paraplyen som prøver å beskytte deg fra alt ukjent.»