torsdag, august 23, 2007

Kineserne har kjøpesenterforståelse!

Her er det masse kjøpesentre, masse store kjøpesentre, vel også mange små kjøpesentre og små butikker. De har generelt mye av alt her i Beijing. Noe er billig, og noe er dyrt, så det er bare å velge å vrake. I går var vi i ett av de dyrere kjøpesentrene, der solgte de kun Dior, Louis Vuitton, La Coste osv. Når jeg snakker om kjøpesenterforståelse, så er det faktisk dette kjøpesenteret jeg sikter til. Ikke fordi man fikk lyst, eller hadde råd til å kjøpe noe der, men rett og slett at de har forstått at det er mulig å gjøre noe som er morsommere enn å shoppe i et kjøpesenter. De hadde nemlig anlagt en skøytebane der! Da slipper man å bry seg om at det er dyrt, og man sparer masse penger! Slik skulle alle kjøpesentre ha vært!

Så i går så gikk jeg på skøyter :D Det var kjempesnilt av de andre å være med enda de ikke ville gå på skøyter. De gav meg en times ren lykke. Det var så herlig og kaldt der, og jeg glemte fullstendig at jeg var forkjøla og syk! Det som også var morsomt var at på den ene siden av bana så hadde de kunstløpstrening for nybegynnere, og det var for store nybegynnere. De var sikkert på min alder og lærte helt sånne basic things! Det var jo vanvittig. Jeg trodde ikke man fikk lov å gå på skøyter i Kina jeg, om man ikke startet da man var tre, og har et spesielt talent. (Det skal også sies at det var noen små barn der som var imponerende flinke.) Jeg synes det er dødskjett at jeg ikke skal bo i Beijing, for da kunne jeg gått mye på skøyter, kanskje sammen med andre storinger som ikke har gått på skøyter i all evighet. Det hadde vært så moro! Men sånn er det ikke. Lurer på om det er skøytemuligheter i Xuchang?

Etter at jeg hadde gått på skøyter skulle vi finne en tysk restaurant til Alex, men det var litt vanskelig, gitt, så vi endte opp på en italiensk restaurant, og det er noe av det herligste jeg har vært med på. Restauranten så utrolig dyr og eksklusiv ut, finere enn de fleste restaurantene i Italia, og hadde nesten italienske priser, og for en nordmann er det billig! Og maten, den smakte herlig! I Beijing kan du spise hva du vil, og gjøre hva du vil, nesten alltid uten at det er ”dyrt”, og det er helt vanvittig! Digger Beijing, og spesielt deres kjøpesenterforståelse…

PS: Mer bilder på facebook...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Stilig bilde! - men stakkars gutt, - tror de virkelig at du er så farlig!

Udda sa...

hehe, trodde bildet var for lite til å se uttrykket så godt. Aner ikke hva det var med han, men tror han trodde vi skulle kræsje, men hallo, vi var jo metervis fra hverandre, hehe.

Tale sa...

det hørtes kjempegøy ut! skulle ønske at de hadde sånne kjøpesentre her også!

yvånn sa...

Skjønner godt at DU likte det kjøpesenteret ass.. Men var det liksom sånn at du kunne gå inn i alle butikkene med skjøyter, eller var det et avgrenset område som det var skøytebane på?

Udda sa...

Bare avgrenset område, tenk så gøy det hadde vært om alt av gulv i kjøpesenteret hadde vært skøytebane....ahhh...det hadde vært dødstøft!

Ida SM sa...

hehe :D Kan jo forstørre bildet hvis en klikker på det da, og DA ser vi det skremte uttrykket :D hehe ;P Men, jeg skulle gjerne vært på det kjøpesenteret. Ikke pga isen, men pga butikkene :D Dior me luves. ;P

Udda sa...

Vel Ida, det er bare aa ta en tur til Kina det! Saa kan du besoeke meg i samme slengen! Gud, om jeg moeter en nordmann kommer jeg til aa slenge meg om halsen paa vedkommende!