søndag, august 19, 2007

Folka

Ok, jeg har nok vært litt hard mot mine medutvekslingssutdenter og romkamerater her i Kina, både i bloggen og i kommentarer andre steder. Jeg har ikke akkurat fremstilt dem i ett veldig positivt lys, men jeg begynner å bli glad i dem. Altså: Ikke bare sånn at jeg begynner å bli glad i det jeg misliker med dem-begynner å bli glad i dem. Det jeg mener er at folk går ikke rundt og ser ut som om alle de kjenner har dødd og de selv snart skal til helvete lenger. Vi snakker sammen, og har blitt godt kjent med hverandre. En liten presentasjon av folka:

Alexandra er den tyske romkameraten min, som ligner på Ida, men snakker langt dårligere engelsk. Noen ganger holder jeg på å klikke når hun mener there og sier ver… Hun er vel den som går meg mest på nervene, men antar det bare er naturlig siden vi faktisk bor sammen. Hun er veldig god å ha i blant, og lar meg få rote så mye jeg vil, og roter vel nesten like mye selv. Hun er fra en by som ligger både i Polen og Tyskland, og hun hater alt som kommer fra Polen/Russland osv. Og hun kommer ikke under noen omstendigheter fra østtyskland. Hun er veldig redd for at folk oppfatter østlige Tyskland som Polen-lignende. For det er det ikke! Folk i Polen er stygge og bitchi (hmm..hvem var det som sa jeg så ut som en polakk?), og det er ikke en gang noen vits i å dra dit for å handle billig, for godteriet der er fryktelig og ølet forferdelig! Ellers er Alexandra og jeg veldig forskjellige mennesker, og hun HATER hver eneste sang jeg har på IPoden min, og det til tross for at jeg har veldig mye forskjellig musikk. Selv hører hun kun på house, techno og tyske schlagere! Hun elsker tysk, og er overbevist om at Gilmore Girls er bedre når det er dubba til tysk. Hun fikk sjokk da hun hørte at vi andre menneskene ikke liker dubbede TV-serier, og at TV-serier aldri dubbes i verden utenfor Tyskland. Vel, vi prøvde å forklare henne at noe av helheten forsvant når det ble dubbet til et annet språk, og at dialekter og språklige vitser forsvant. Da svarte hun: ”Men liker dere ikke kino-movies (som hun kalte det) fra andre land enn deres eget da?” Vi forstod jo ikke hvorfor vi ikke skulle like dem, før det gikk opp for oss at Alex bare trodde det var TV-seriene som ikke var dubbet, men at alle filmer i alle land ble dubbet til landets språk. Hahahaha!

Alexandra har en kjæreste som hun savner uendelig, og som hun snakker med på ICQ hver dag klokka åtte (lenge, det er derfor jeg ikke får nettet før nærmere midnatt, vi har bare en sånn ting å putte nettverkskabelen inn i). Kjæresten, Tobias, er faktisk usedvanlig pen, og hun har et nydelig bilde av han på nattbordet sitt, så han er det første hun ser hver morgen.

På rommet ved siden av oss bor Madde og den ene Gabyen. Det er de vi deler bad med. Gaby heter Gabriela Margarita og et langt etternavn som jeg ikke en gang orker å starte på. Hun kommer fra Ecuador, og skal bo i samme byen som meg når vi drar fra Beijing. I Ecuador har hun en kjempestor familie, og en enda større slekt, alle med meterlange navn. Bestemoren hennes har en sukkerplantasje, og der pleide de å ha hester. Så Gaby liker å ri. Gaby er den som det virkelig er herlig å prate med her, i går ble vi sittende å prate på KFC i tre timer, selv om vi egentlig hadde det travelt! Det er bare synd at vi begge har en så fryktelig dårlig engelsk… Gaby skal skape en rettferdig verden og skal studere international law når hun kommer tilbake til Ecuador. Hun er like gammel som meg. Det er dødsbra at Gaby skal til Xuchang med meg!

Gabys romkamerat er altså Madeleine fra Skåne. Også atten år, eller hvertfall snart, på mandag eller noe. Hun skal studere økonomi, og lærer kinesisk for å få jobb i Ericsson eller noe. Madeleine er seriøs og har hatt kinesisk på skolen i to år. Hun er derfor en av to-tre som ikke virker som totalt idioter i kinesisktimene. Madeleine har et godt øye til Adrian, eller mer enn et godt øye til Adrian, så han har mer eller mindre flyttet inn til Madeleine og Gaby, og deler derfor bad og oppholdsrom med oss. Adrian er fransk/belgisk, og har selvfølgelig en herlig/idiotisk (alt etter øret som hører) fransk aksent. Ellers er engelsken hans bra. Adrian har mac… Savner klassa når jeg ser den, snufs* snufs*. Adrian er den morsomme, eller hvertfall morsomste gutten. De to andre guttene er fra Finland. Timo har jeg ikke blitt kjent med, og Timo har utelukkende snakket finsk (bortsett fra i kinesisktimene) siden han kom til Kina. Så han snakker kun med Miko. De er begge veldig typisk finner… Eller de passer hvertfall til mitt bilde av finner. Miko skal til Xuchang med meg og Gaby, og det er bra, for Miko, han er et geni, og har fotografisk hukommelse, tror jeg. Han husker tegn han kun har sett en gang, og leser lange tekster på kinesisk. Det er helt vilt. Timo har også ekstraordinære kinesiskevner, og vi lurer på om finner rett og slett har en annen slags hjerne enn oss andre mennesker. Et annet alternativ er at finner pleier å ha vært kinesere i sine tidligere liv. Jeg så nemlig en finsk-kinesisk film en gang… Den var like sær som den høres ut når man sier at den er finsk-kinesisk, og det handlet om finner som hadde vært kinesiske helter/guder i sine tidligere liv. Jeg tenkte at kanskje alle finner har litt kineser i seg fra sine tidligere liv. Uansett er det herlig å ha med seg en som kan hjelpe en med kinesiskleksene til Xuchang, og Miko virker veldig all right.

De to siste er de eneste som bor i første etasjen. Det er Liv fra Sverige, som jeg tror er bare femten år, og som er ganske stille og søt. Hun skal bli lege… Og er ei flink og ordentlig, liten jente. Hun har bodd ett år i Tyskland, og gått på internasjonal skole der, så hun snakker bra engelsk, når hun først sier noe. Ellers er hun vegetarianer… Hun og romkameraten hennes, som også heter Gaby og kommer fra Ecuador, er de som virker som de faktisk jobber for å lære seg kinesisk, uten at det nødvendigvis gjør at de slipper å virke dumme i kinesisktimene. Denne Gaby nummer to fra Ecuador, heter Maria Gabriela. Hun er nesten den som snakker best engelsk, og har vært i England og USA for å lære seg engelsk. Egentlig så ville Gaby dra til Japan, men det fikk hun ikke, så derfor er hun nå i Kina. Det er jo ikke såå langt fra Japan. Gaby er litt sånn manga-anime-menneske.

Vel, det var kort/langt om menneskene jeg bor sammen med. Vi begynner å kjenne hverandre og vi er utrolig forskjellige mennesker, men vi har blitt litt som en familie, og tar oss av hverandre og passer på og støtter hverandre. Det er utrolig rart å være tvunget til å være så tett på ukjente mennesker du ikke har valgt selv hele tiden, fra hele verden! Og det er utrolig spennende (og i blant litt frustrerende)!Vel, og dette er folka. De ni utvekslingselevene, og noen tyskere som bor på samme college som oss.

1 kommentar:

yvånn sa...

hoh.. Blir nesten sliten av å lese.. For jeg leser det sånn jeg føler du ville sagt det, og jeg føler du ville sagt det veldig fort, så det var egentlig veldig gøy å lese det med din stemme.. Hehe.. Akkurat som om du var her ;D