torsdag, juli 26, 2007

"That's against the Chinese rules!"

"That's against the Chinese rules!" har jeg utkåret til dagens sitat, og jeg føler det sier mye om dagen, som har vært en av de dårligere dagene. Sitatet er hentet fra en telefonsamtale jeg hadde med en dame på den kinesiske ambassaden, og det forteller hvorfor jeg ikke får det visumet jeg søkte om.

Du kan si jeg fikk lettere sjokk etter å ha gjort alt som utvekslingsorganisasjonen har fortalt meg at jeg skulle gjøre, og så får vite at jeg ikke får visum. Det vil si at jeg har et problem, et ganske stort problem faktisk, siden jeg skal reise om en uke. Jeg tror nok det skal få ordnet seg, men tiden gjør meg litt stressa. Spesielt fordi den kinesiske ambassaden absolutt skulle sende søknaden og passet mitt i retur i posten, og det vil si at jeg ikke får passet mitt på noen dager. De vil også sende meg instruksjoner om hva jeg må gjøre for å få studentvisa. Problemet er bare at disse tingene som kreves for et studentvisa har jeg ingen mulighet til å få gjort, fordi jeg mangler papirer fra skolen min, og noen greier med at noe må fikses på den lokale politistasjonen rett etter ankomst, og jeg får ikke mulighet til å dra til den lokale politistasjonen, eller hva det var, før etter at jeg har vært i Kina i en måned. Derfor hadde STS bedt meg om å søke turistvisum, slik at jeg kunne være den måneden i Beijing først, og så søke om studentvisum etterpå når jeg kom dit jeg skulle bo resten av året og fikk skolepapirene mine.

Dette var altså against the Chinese rules....

Ergo: Jeg får ikke studentvisum uten papirer jeg ennå ikke har, og jeg kan ikke få turistvisum, for nå vet ambassaden at jeg ikke er turist. Hva gjør jeg? Jeg aner ikke, men jeg vet at jeg skal få satt himmel og jord i bevegelse for å få løst dette problemet, og regner med støtte fra STS, for det her må bare ordnes opp i.

Elllers har dagen vært fantastisk, med vaksinetakning, sprøytestikk og en jakt etter mennesker jeg ikke fikk tak i... Men det er bare deprimerende, og nå gidder jeg ikke sutre mer.

PS: Tanna mi, eller rettere ikke-tanna mi, gjør ikke vondt lengre, og den har faktisk aldri gjort det, det var bare noe jeg sa fordi jeg syntes så synd på meg selv siden operasjonen og bedøvelsen var så ekkel. Jeg har sånn fin hevelse på kinnet da, haha!

1 kommentar:

Ida SM sa...

Håper det ordner seg, slik at du endelig kan møte din sjelevenn i Kina. Jeg vet han er der nede! :) En skikkelig Østens skatt! ;)