lørdag, april 28, 2007

Asp?

Da jeg var liten så trodde jeg at når jeg ble stor, så ville jeg kunne så mange ting, sånne tig som mamma og pappa kunne, sånn som å sette på oppvaskmaskinen og skille en Asp fra en Bjerk. Men som tidligere nevnt så er jeg snart "voksen" og jeg kan definitivt ikke skille en Asp fra en Bjerk. Jeg kan ikke en gang navnene på de mest elementære tresortene, og jeg skammer meg!

Mamma visste sikkert hva en ek var da hun ble 18, pappa og. Er det fordi naturen ikke er viktig lenger, fordi politikerne fjernet Osken og Aspen fra barneskolepensum, eller er det rett og slett fordi foreldrene mine vokste opp i skauen, og jeg i byen?

Jeg liker å tenke på meg selv som litt urban, men jeg er da biologisk Ådøling og føler at min indre ådøling skriker etter å finne ut om det heter osp eller asp! Det bør også tas opp til diskusjon hvorvidt Hamar er by nok til å kunne urbanisere en biologisk ådøling. Hamar er jo tross alt på Hedemarken, enda det er litt flaut å vedkjenne seg det faktumet at man er vokst opp på Hedemarken (kjenner jeg blir rød nå). Poenget er uansett at jeg føler at jeg, litt siden jeg uten ennå helt å godta det, er oppvokst på Hedemarken (jeg er da ikke det, er Hamar Hedemarken egentlig?), og hovedsaklig fordi jeg er ådøling, burde kunne navnene på de mest kjente, norske tresortene.

Dette er de tresortene jeg kjenner til:

Bjørk
Furu
Asp
Or
Eik
Gran
Sulje
Osk
Lønn
Birk
Ask
Bjerk
Bok
Ek
Osp
Selje
Fure
Piletre
Bøk

Men jeg tror det er noe rot her. Kan noen hjelpe meg med å sortere ut de virkelige tresortene fra de som bare høres ut som tresorter, slik at min indre ådøling kan få stoltheten sin tilbake?

4 kommentarer:

Tale sa...

Du kan flere tresorter enn meg i alle fall : )

oda t. sa...

Du kan da mere enn nok treslag enn de fleste tror jeg;)

yvånn sa...

Tror det er noe av det der som ikke er tresorter, hvis ikke har du ikke noe å klage over, for jeg har ikke hørt om halvparten engang.. og jeg har vært speider i snart 8 år.. uff.. nå er det jeg som skammer meg :(
;D

Anonym sa...

Ja, sannsynligvis sa det er